Ξεκινά την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου η διάθεση self test σε μαθητές και εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Πέντε δωρεάν σελφ τεστ θα διατίθενται από τα φαρμακεία από την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου έως και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου σε όλους τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με απόφαση των αρμόδιων υπουργείων.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του συστήματος διάθεσης self test θα ανασταλεί από το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου και ώρα 5 μ.μ έως τη Δευτέρα 7 Φεβουραρίου και ώρα 8 π.μ.

Ώρες επικοινωνίας Γονέων – Εκπαιδευτικών

Σας υπενθυμίζουμε ότι λόγω της αδυναμίας εισόδου των γονέων το χώρο του σχολείου εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, η ενημέρωση γίνεται πλέον τηλεφωνικά, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, στο 2106628784.

Η εκάστοτε ημέρα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς είναι η αντίστοιχη πρώτη εργάσιμη ημέρα/εβδομάδα του κάθε μήνα. Για τον μήνα Φεβρουάριο, η εβδομάδα τηλεφωνικής ενημέρωσης εκτείνεται από την Τρίτη 1/2 έως και τη Δευτέρα 7/2.

30 Ιανουαρίου: Των τριών Ιεραρχών

Χρόνια πολλά σε μαθητές, γονείς κι εκπαιδευτικούς!

“Τοὺς τρεῖς μεγίστους φωστῆρας τῆς τρισηλίου Θεότητος, τοὺς τὴν οἰκουμένην ἀκτῖσι δογμάτων θείων πυρσεύσαντας∙ τοὺς μελιρρύτους ποταμοὺς τῆς σοφίας, τούς τὴν κτίσιν πᾶσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας∙ Βασίλειον τὸν μέγαν, καὶ τὸν Θεολόγον Γρηγόριον, σὺν τῷ κλεινῷ Ἰωάννῃ, τῷ τὴν γλώτταν χρυσορρήμονι∙ πάντες οἱ τῶν λόγων αὐτῶν ἐρασταί, συνελθόντες ὕμνοις τιμήσωμεν∙ αὐτοὶ γὰρ τῇ Τριάδι, ὑπὲρ ὑμῶν ἀεὶ πρεσβεύουσιν.”

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 31/1/2022 στις περιοχές που παρέμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες, εμβολιασμένοι/ες και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα 31/01/2022 έχοντας πραγματοποιήσει ένα επιπλέον self test έως 24 ώρες πριν, την Κυριακή 30/01/2022 το οποίο πρέπει να δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr .

Επομένως οι μαθητές/τριες, θα πρέπει να κάνουν τρία (3) self test την εβδομάδα 31/1/2022 – 4/2/2022.

  • To 1o self test θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30/01/2022, θα δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr  και οι μαθητές/τριες πρέπει να έχουν μαζί τους την σχολική κάρτα για covid-19 τη Δευτέρα 31/01/2022.
  • To 2o self test θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 31/01/2022, θα δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr  και οι μαθητές/τριες πρέπει να έχουν μαζί τους την σχολική κάρτα για covid-19 την Τρίτη 1/02/2022.
  • To 3o self test θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/02/2022, θα δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr  και οι μαθητές/τριες πρέπει να έχουν μαζί τους την σχολική κάρτα για covid-19 την Παρασκευή 4/02/2022.

Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί στις ημερομηνίες στις σχολικές κάρτες covid-19.

Ενημέρωση για Παρασκευή 28/01/22

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους της Αττικής και αφού αξιολογήθηκαν οι δυσκολίες που επικρατούν σε αρκετές περιοχές της Αττικής συμφωνήθηκε ομόφωνα, ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν τίθεται ζήτημα πρόσβασης λόγω καιρικών συνθηκών, να μην πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την Αττική και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι εξακολουθούν να υφίστανται προβλήματα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών στο σύνολο των περιοχών της Αττικής, ενώ υπάρχουν σημαντικά ζητήματα μετακίνησης, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών, από και προς τα σχολεία.

Σύμφωνα με έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής λόγω του ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 28/01/22 θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση.

Ανακοίνωση για Δευτέρα 24/01/22 και Τρίτη 25/01/22

Καλημέρα σας

Σύμφωνα με την Απόφαση της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων σήμερα Δευτέρα, 24/01/2022 και την Τρίτη, 25/01/2022 λόγω κακοκαιρίας θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και θα λάβετε στα e-mail σας τα links των εκπαιδευτικών και το πρόγραμμα μαθημάτων.