Ώρες επικοινωνίας Γονέων – Εκπαιδευτικών

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της αδυναμίας εισόδου των γονέων το χώρο του Σχολείου, εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας η ενημέρωση θα γίνεται πλέον τηλεφωνικά, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, στο 2106628784. Το παρακάτω πρόγραμμα ισχύει από τη Δευτέρα 11/10/21 μέχρι να αλλάξει το ωρολόγιο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών.

Η εκάστοτε ημέρα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς είναι η αντίστοιχη πρώτη εργάσιμη ημέρα/εβδομάδα του κάθε μήνα. Παράδειγμα, για τον μήνα Δεκέμβριο, η εβδομάδα τηλεφωνικής ενημέρωσης εκτείνεται από την Τετάρτη 1/12 έως και την Τρίτη 7/12.

Έγκαιρη δήλωση του αυτοδιαγνωστικού self-test

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι για την ομαλή είσοδο των μαθητών στο σχολείο (08:00-08:15 π.μ.) είναι απαραίτητο η δήλωση του αυτοδιαγνωστικού self-test  στην πλατφόρμα edupass.gov.gr να γίνεται από την προηγούμενη ημέρα (Δευτέρα για την Τρίτη και Πέμπτη για την Παρασκευή) ή, το αργότερο, την ίδια ημέρα μέχρι 07:30 π.μ.

Αυτό συστήνεται για να υπάρχει το απαιτούμενο χρονικό περιθώριο προκειμένου να γίνει από το σχολείο ο έλεγχος και η διασταύρωση των δηλώσεών σας με τα στοιχεία της πλατφόρμας edupass.gov.gr έτσι ώστε να μην παρατηρούνται καθυστερήσεις και συνωστισμός κατά την είσοδο των μαθητών στο σχολείο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων της δήλωσής σας με το ηλεκτρονικό σύστημα, ο/η μαθητής/-ια παραμένει υπό την επιτήρηση του γονέα/κηδεμόνα.

Επίσης, για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει, η δήλωση γίνεται μία φορά στην πλατφόρμα.

Οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι βάσει του ΦΕΚ 4558/01-10-2021 (126523/ΓΔ4/07-10-2021) να έχουν μαζί τους την κάρτα self-test και να την επιδεικνύουν εφόσον τους ζητηθεί.

Από τη Δ/νση του Σχολείου

Ανακοίνωση για την πλατφόρμα edupass.gov.gr

Αγαπητοί γονείς κηδεμόνες σας ενημερώνουμε ότι καλό θα ήταν η δήλωση του αυτοδιαγνωστικού self-test  στην πλατφόρμα edupass.gov.gr να γίνεται από το προηγούμενο βράδυ(Δευτέρα βράδυ για την Τρίτη και Πέμπτη βράδυ για την Παρασκευή) για την διευκόλυνση της εισόδου των μαθητών στο σχολείο την επόμενη μέρα. Επίσης όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει η δήλωση γίνεται μία φορά στην πλατφόρμα.

Εγγραφή στο ΠΣΔ για όσους μαθητές/-ιες δεν το είχαν κάνει τα προηγούμενα χρόνια

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο κάθε μαθητής και η κάθε μαθήτρια του σχολείου θα πρέπει να διαθέτει λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ, https://www.sch.gr).

Σε περίπτωση που δεν διαθέτει ο/η μαθητής/-ια λογαριασμό στο ΠΣΔ, θα πρέπει ο/η γονέας ή κηδεμόνας να ακολουθήσει τις οδηγίες εδώ (https://register.sch.gr/students/) για να δημιουργήσει έναν νέο λογαριασμό.

Αν δεν γνωρίζετε τον Αριθμού Μητρώου που έχει ο/η μαθητής/-ια, δείτε σε προηγούμενο έλεγχο προόδου ή επικοινωνήστε με τον/την δάσκαλο/-α της τάξης.

Η δημιουργία λογαριασμού γίνεται μια φορά για κάθε μαθητή και ισχύει για όσα χρόνια παραμένει μαθητής.

Σε περίπτωση που έχει δημιουργηθεί λογαριασμός στο ΠΣΔ κάποια στιγμή στο παρελθόν, αλλά δεν θυμάστε τον κωδικό ή το όνομα χρήστη, ακολουθήστε τις οδηγίες πατώντας εδώ (https://register.sch.gr/password/reset_password).

Σας θυμίζουμε ότι από τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί λογαριασμός μαθητή στο ΠΣΔ, με το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό έχετε πρόσβαση σε σημαντικές υπηρεσίες του ΠΣΔ, όπως:

 1. E-class (https://eclass.sch.gr/)
 2. E-me (https://auth.e-me.edu.gr/)
 3. E-mail (https://webmail.sch.gr/)
 4. Blogs (https://blogs.sch.gr)  και πολλές άλλες.

Οδηγίες δήλωσης self-test για μαθητές στη νέα πλατφόρμα edupass.gov.gr

Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr (προσοχή: οι δηλώσεις πλέον διασταυρώνονται από το σχολείο) και δηλώνουν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) ή του διαγνωστικού (rapid/PCR) ή την περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει και εκτυπώνουν τη σχετική σχολική κάρτα.

Μην ξεχνάτε λοιπόν τα παρακάτω:

 • Η δήλωση του αποτελέσματος πρέπει να έχει γίνει κατά προτίμηση την προηγούμενη μέρα ή το αργότερο μέχρι τις 7:45 π.μ. της ίδιας μέρας.
 • Το ένα self-test διενεργείται κάθε Δευτέρα και έρχεται στο σχολείο κάθε Τρίτη και το δεύτερο self-test διενεργείται κάθε Πέμπτη και έρχεται στο σχολείο κάθε Παρασκευή.
 • Οφείλετε να μπείτε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα edupass.gov.gr προκειμένου να υποβάλετε τα αποτελέσματα του αυτοδιαγνωστικού τεστ. Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους μαθητές, οι γονείς συμπληρώνουν και υπογράφουν χειρόγραφα τη σχολική κάρτα. Η χειρόγραφη συμπλήρωση επίσης διασταυρώνεται και δεν αναιρεί την υποχρέωση υποβολής του αποτελέσματος του self test στη σχετική πλατφόρμα.
 • Οι μαθητές επιδεικνύουν την εκτυπωμένη ή χειρόγραφη σχολική κάρτα κατά την είσοδό τους στο σχολείο. Θα πρέπει να την έχουν μαζί τους, με την εκάστοτε σωστή ημερομηνία, κάθε μέρα παρουσίας τους στο σχολείο.
 • Μπορείτε να ζητήσετε από τους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται στην πόρτα να σας δώσουν το έντυπο της σχολικής κάρτας, ώστε να το συμπληρώσετε.
 • Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας έχουν αναρτηθεί και οι σχετικές οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας edupass.gov.gr.
 • Να παρακολουθείτε καθημερινά την ιστοσελίδα μας για ανακοινώσεις και οδηγίες.

Σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα θα ενημερώνεται άμεσα ο γονέας κηδεμόνας του/της μαθητή/μαθήτριας.

Οδηγίες-για-πλατφόρμα-edupass-βήματα