Εισαγωγή μαθητών στα Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. για το σχολικό έτος 2022-23

Σας ενημερώνουμε ότι η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 και ώρα 13:00 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 15:00.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα μπορεί να γίνει μέσω του συνδέσμου:
https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/aitese-eisagoges-matheton-kai-mathetrion-sta-protupa-kai-peiramatika-skholeia

Για να ανοίξετε το κείμενο κάντε κλικ εδώ

Χρόνια πολλά!!

Χρήστος  Γαρουφαλής “Πασχαλινά  αυγά”

Με ένα αυγό σαν του σπουργίτι

κι είπα νικητής θα βγω,

τσακ, μου τσάκισες τη μύτη.

Μα, σα γύρισες τ’ aυγό, τσακ σε τσάκισα κι εγώ!

Και “Χριστός Ανέστη” όλοι, με φιλιά, πολλά φιλιά,

ψάλλαμε στο περιβόλι όπου ανθούσε η πασχαλιά.

Στ. Σπεράντζας.

Ενημέρωση σχετικά με τον προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο νόσησης (self test)

Ο προληπτικός διαγνωστικός έλεγχος νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self test) είναι υποχρεωτικός για το σύνολο των μαθητών/τριών όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self test) διενεργείται μία (1) φορά πριν από την Τρίτη κάθε σχολικής εβδομάδας και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19. Οι μαθητές και μαθήτριες επιδεικνύουν τη  Σχολική Κάρτα για COVID-19 κατά την είσοδό τους στη σχολική μονάδα.

Απρίλης

Ο δεύτερος μήνας της άνοιξης, ο μήνας της Λαμπρής και των λουλουδιών. Από το λατινικό ρήμα aperire που σημαίνει «ανοίγω».

Αυτά τα πρώτα λουλούδια του Απρίλη έγιναν μπουκέτο, έμπλεξαν σε στίχους κι έγιναν μελωδικό τραγούδι να τον καλωσορίσουμε!

Καλό μήνα!

Μουσική: Δήμητρα Παπαμιχάλη

Στίχοι: Μαριάνθη Πλειώνη

Ζωγραφιά: Αθηνά Πετούλη

Επιμέλεια Βίντεο: Μαριάνθη Παπάδη