Ενημέρωση για βαθμολογία Β’ τριμήνου

Σας ενημερώνουμε ότι σε συνέχεια της  εγκυκλίου με αρ.πρωτ. Φ.36/168674/Δ1/11-12-2020 ΥΑ (ΦΕΚ 5485 Β’) με θέμα «Ρυθμίσεις βαθμολογίας Β’ τριμήνου στα Δημοτικά Σχολεία, για το σχ. έτος 2020-2021» οι έλεγχοι προόδου Β΄ τριμήνου των μαθητών/τριών των Γ’, Δ’,Ε’ ΣΤ’ τάξεων θα παραδοθούν στους γονείς/κηδεμόνες, μέσω της πλατφόρμας myschool, στο email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) που μας έχει δηλωθεί και εφόσον έχετε αποδεχτεί να ενημερώνεστε μέσω e-mail στο έντυπο που σας είχαμε δώσει στην αρχή της χρονιάς με τα στοιχεία των  μαθητών, την Παρασκευή 26/03/2021 μετά τις 17:00.

Οι εκπαιδευτικοί των Α΄ και Β΄ τάξεων θα ενημερώσουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας (τηλ. επικοινωνίας 2106628784)  τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδο τους.

ΤμήματαΗμέρας ενημέρωσηςΏρα ενημέρωσης
Α1Δευτέρα 29/03/2111:30-12:30
Α2Τρίτη 30/03/2111:45-12:30
Β1Δευτέρα 29/03/2112:30-13:30
Β2Τρίτη 30/03/2111:00-11:45

Με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, με φυσική παρουσία, οι έλεγχοι θα παραδοθούν εσώκλειστοι σε φάκελο στους μαθητές/τριες.

Ο Διευθυντής του σχολείου

Προκοπίου Χρήστος

25η Μαρτίου 1821 – 25η Μαρτίου 2021

200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης

«Σε γνωρίζω από την κόψη

του σπαθιού την τρομερή

σε γνωρίζω από την όψη

που με βία μετράει τη γη.

Απ΄τα κόκαλα βγαλμένη

των Ελλήνων τα ιερά

και σαν πρώτα αντρειωμένη

χαίρε ω  χαίρε Ελευθεριά.»

Οι πρώτες στροφές του εθνικού μας ύμνου που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός στο ποίημά του ‘Ύμνος εις την ελευθερία’. Την ελευθερία ως ύψιστο αγαθό, για την οποία οι υπόδουλοι Έλληνες ξεσηκώθηκαν πριν 200 χρόνια και διεκδίκησαν με αρετή και τόλμη.

Αυτόν τον αγώνα θυμόμαστε και τιμούμε σήμερα εκφράζοντας το σεβασμό μας στους αγωνιστές που κράτησαν  άσβεστη τη φλόγα της λευτεριάς.

Η έναρξη της επανάστασης του 1821 αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας, αφού μ΄ αυτήν το έθνος μας κατόρθωσε να αποκτήσει την ανεξαρτησία του μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς και δουλείας που ακολούθησαν από την άλωση της Πόλης.

Δίχως αμφιβολία  ο αγώνας αυτός έχει την ουσία και τις διαστάσεις ενός θαύματος. «Στο θαύμα κι όχι στη λογική χρωστάει την ανάστασή του το γένος» έγραψε ο στρατηγός Μακρυγιάννης . Η λογική έλεγε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εξέγερσης  απέναντι στην Οθωμανική αυτοκρατορία  ήταν εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία. «Ο κόσμος, μας έλεγε τρελούς. Εμείς αν δεν ήμασταν τρελοί δεν θα κάμαμε την επανάσταση, αν συλλογιζόμαστε για πολεμοφόδια, καβαλαρία, πυροβολικό.» αναφέρει ο γέρος του Μοριά Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στα απομνημονεύματά του.

Από την Ήπειρο ως το Μοριά, από τη Ρούμελη ως τη Μακεδονία και τα νησιά ξέσπασε η φλόγα της επανάστασης.

Κολοκοτρώνης, Διάκος, Παπαφλέσσας, Κανάρης, Ανδρούτσος, Καραϊσκάκης, Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Μόσχω Τζαβέλα έδωσαν όχι μόνο τα υπάρχοντά τους για να ενισχύσουν τον αγώνα μα και την ίδια τους τη ζωή δίχως να λιποψυχήσουν. Τους χρωστάμε τιμή κι ευγνωμοσύνη για όλα όσα απολαμβάνουμε σήμερα.

Διπλή η σημερινή γιορτή. Από τη μία η έναρξη της εθνικής Παλιγγενεσίας του Γένους μας κι από την άλλη ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Η αξία της ελευθερίας είναι κοινός παρονομαστής των δύο αυτών γεγονότων. Στην πρώτη περίπτωση η ελευθερία σαρκώνεται στην απόφαση των Ελλήνων να ξεσηκωθούν για να ανασάνουν ελεύθεροι και στη δεύτερη περίπτωση η ελευθερία παίρνει σάρκα στο χαρμόσυνο μήνυμα του Αρχαγγέλου που αναγγέλλει στην Παναγία τη σωτηρία των ανθρώπων.

Γιορτές σαν αυτή είναι αφορμή για να θυμόμαστε ποιοι είμαστε, από πού προερχόμαστε και τι μας πρέπει. Κι όταν βαδίζουμε, όπως σήμερα, σε δύσβατα μονοπάτια με αναποδιές κι εμπόδια να μη λησμονούμε τις ατσάλινες ψυχές των προγόνων από τις οποίες προερχόμαστε. Σε τούτο τον ευλογημένο τόπο που αξιωθήκαμε να ζούμε οφείλουμε να κοιτάζουμε μπροστά με υπερηφάνεια. Φωτεινά κι ελπιδοφόρα τα λόγια του μεγάλου μας ποιητή Κωστή Παλαμά «Εδώ στο ελληνικό το χώμα, το στοιχειωμένο κι ιερό, που το ίδιο χώμα μένει ακόμα απ΄ τον αρχαίο τον καιρό, στο χώμα τούτο πάντα ανθούνε κι έχουν αθάνατη ζωή και μας θαμπώνουν, μας μεθούνε, νεράιδες, ήρωες, θεοί.

Είδα τη Νίκη τη μεγάλη, τη Νίκη την παντοτινή,

την είδα εμπρός μου να προβάλλει με φορεσιά ολοφώτεινη.»

Χρόνια πολλά Ελλάδα!

(σύνταξη – επιμέλεια: εκπαιδευτικός Πλειώνη Μαριάνθη)

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Γιορτής της 25ης Μαρτίου

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, σχετικά με τις εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 1821, σας ενημερώνουμε ότι:

  • Την Τετάρτη 24/3/2021 δεν θα γίνουν  μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.
  • Τις πρώτες δύο ώρες (από τις 14:10) θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά γιορτές ανά τμήμα.
    Οι μαθητές και μαθήτριες θα συνδεθούν στις διαδικτυακές τάξεις των δασκάλων τους (ανεξάρτητα από το πρόγραμμα που έχουν).

Από τη Διεύθυνση

Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΑΠ Φ.6/31623/Δ1/19-03-21 οι  εγγραφές, στην Α’ τάξη  του δημοτικού,  για το σχολικό έτος 2021-2022 παρατείνονται μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Από τη Διεύθυνση

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Οι μετεγγραφές  των μαθητών/τριών  γίνονται  σύμφωνα  με  τα  όσα  ορίζονται  στο  άρθρο  8 του ΠΔ/79/ 2017 (Α 109)  όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25).

Σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 44 του Ν. 4777/2021 (Α 25) αιτήσεις μετεγγραφής γίνονται δεκτές μέχρι την 30η Απριλίου του εκάστοτε σχολικού έτους.

                                                                           Από τη Διεύθυνση

Καλή Σαρακοστή

Με την Καθαρά Δευτέρα, ξεκινά η Σαρακοστή για την Ορθόδοξη Εκκλησία,
ενώ ταυτόχρονα σημαίνει το τέλος των Αποκριών.
Η Καθαρά Δευτέρα ονομάστηκε έτσι γιατί οι Χριστιανοί «καθαρίζονται» πνευματικά και σωματικά. Είναι μέρα νηστείας αλλά και μέρα αργίας για τους Χριστιανούς. Η νηστεία διαρκεί για 40 μέρες, όσες ήταν και οι μέρες νηστείας του Χριστού στην έρημο του Ιορδάνη, μετά τη θεία Tου βάπτιση. Εορτάζεται 48 ημέρες πριν την Κυριακή της Ανάστασης του Χριστού, το χριστιανικό Πάσχα.

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού σχ. έτος 21-22

Στην Α΄ τάξη Δημοτικού θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν από 1-01-2015 έως και 31-12-2015.

Οι εγγραφές θα γίνουν από  1 – 20 ΜΑΡΤΙΟΥ.

(Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης)

Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (συνημμένο έγγραφο, το οποίο υπογράφεται όταν θα επισκεφθείτε το σχολείο).
  2. Βιβλιάριο Υγείας στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. (Φωτοτυπία και επίδειξη πρωτότυπου).

3. Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας (1. Θεωρημένο συμβόλαιο ενοικιαστηρίου ή Λογαριασμοί ΔΕΗ – ΟΤΕ στο όνομα του γονέα και 2.Εκκαθαριστικό και φωτοτυπία της 1ης και 3ης σελίδας  της  φορολογικής  δήλωσης Ε1 του 2020 ,όπου αναγράφεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του γονέα.)

Προσοχή: Όσοι γονείς έχουν ήδη μαθητή/μαθήτρια που θα φοιτήσει του χρόνου στο σχολείο μας δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας.

4 .Τα δικαιολογητικά μαθητών από το εξωτερικό να είναι μεταφρασμένα από το Υπουργείο Εξωτερικών ή από δικηγορικό γραφείο με δικαίωμα μετάφρασης (Πρωτότυπο πιστοποιητικό και επίσημη μετάφραση επικυρωμένη και συραμμένη ανάμεσα στα δύο φύλλα , τα οποία μένουν στο σχολείο).

5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή με ημερομηνία μετά τις 15-6-2021 (ΑΔΥΜ, συνημμένο έγγραφο).

6. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου(εξαιρούνται τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Κορωπίου, των οποίων τις βεβαιώσεις θα τις παραλάβει το Σχολείο μας απευθείας από το Νηπιαγωγείο).

7. Πιστοποιητικό Γέννησης από το Δήμο ή την Κοινότητα με ημερομηνία έκδοσης τελευταίου τριμήνου (προαιρετικό και μόνο για Έλληνες πολίτες).

Προκειμένου να γίνει η διαδικασία αναζήτησης του πιστοποιητικού γέννησης από το σχολείο, παρακαλούνται οι γονείς να μας αποστείλουν με email στο 2dimkoro@gmail.com τα εξής στοιχεία: 1.  επώνυμο  μαθητή  2.  όνομα  μαθητή  3.  όνομα  πατέρα  4.  όνομα  μητέρας  5. ημερομηνία γέννησης 6. Τηλέφωνο επικοινωνίας (σε περίπτωση που το σχολείο αδυνατεί να βρει το πιστοποιητικό γέννησης).

Παρατηρήσεις:

  • Στην περίπτωση μαθητών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι γονείς και κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από́ Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημοσία υπηρεσία, χωρίς αυτή́ να αποτελεί́ προϋπόθεση εγγραφής.
  • Σε περίπτωση δικαστικής απόφασης για την επιμέλεια του παιδιού, προσκομίζεται το αντίστοιχο δικαιολογητικό, χωρίς αυτή́ να αποτελεί́ προϋπόθεση εγγραφής.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών της Α’ τάξης που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα να το δηλώσουν στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση (συνημμένο δικαιολογητικό 1)  σε συγκεκριμένο κουτάκι.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με ραντεβού ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία , λόγω των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Ο γονέας που θα προσέρχεται πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, να φοράει μάσκα και να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.

Για τον λόγο αυτό οι γονείς θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά: 1, 2, 3, 4 και 6 για προέλεγχο και κατόπιν θα οριστεί η ημερομηνία και ώρα ραντεβού κατά την οποία θα προσκομίσουν τα έγγραφα πρωτότυπα.

Για τυχόν απορίες σχετικά με τα δικαιολογητικά 3, 4 και 7 θα επικοινωνούν τηλεφωνικά από τις 11:30-13:00π.μ.

Παρακαλούνται οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι τις 20 ΜΑΡΤΙΟΥ .

τηλ. επικοινωνίας: 210 6628784

email: 2dimkoro@gmail.com