Σχετικά με την Εορτή των Τριών Ιεραρχών σχολικού έτους 2022-2023

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες (δημόσιες και ιδιωτικές) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις για την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα και εκκλησιασμός κατά το πρώτο δίωρο από τους μαθητές της Στ’ τάξης.

Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.

(Το ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά).

Δράσεις Φιλαναγνωσίας 25-01-23

Οι μαθητές της Ε’ τάξης του σχολείου μας υποδέχτηκαν σήμερα τη συγγραφέα -εικονογράφο Ιωάννα -Σταυρούλα Αθανασοπούλου. Η συγγραφέας παρουσίασε το βιβλίο της “Σκάκι το παιχνίδι των βασιλιάδων” και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία για δύο ώρες να μάθουν για το παιχνίδι αυτό που απαιτεί σκέψη και αυτοσυγκέντρωση, να παίξουν στη μεγάλη σκακιέρα που τοποθετήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων, να ψυχαγωγηθούν και να διασκεδάσουν με τη συμμετοχή τους!

 Κάποιοι εμπνεύστηκαν κι έγραψαν ποιήματα για το σκάκι, κάποιοι έφτιαξαν όμορφες ζωγραφιές, άλλοι ρωτούσαν να μάθουν τα μυστικά του παιχνιδιού! Η συγγραφέας υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου της και συνομίλησε με όλα τα παιδιά που είχαν ενθουσιαστεί με το σκάκι και την ρωτούσαν αδιάκοπα. Οι χαρούμενες φωνές και τα χαμόγελά τους στο τέλος της παρουσίασης ήταν για τη συγγραφέα το καλύτερο δώρο!

ΑΓΑΠΑΜΕ_ΣΚΥΛΟΥΣ_ΟΔΗΓΟΥΣ 19.1.2023

Μία όμορφη επικοινωνία έφερε η επίσκεψη στο σχολείο μας στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού προγράμματος #ΑΓΑΠΑΜΕ_ΣΚΥΛΟΥΣ_ΟΔΗΓΟΥΣ.

Μαζί με την Χειρίστρια Anna Balan με τον Σκύλο Οδηγό της τον NITRO και την ex guide dog IRMA, επικοινωνηθηκε στα παιδιά η αξία της Κινητικότητας, του Προσανατολισμό και των Δεξιοτήτων Καθημερινής Διαβίωσης, η αξία ενός Σκύλου Οδηγού, η δύναμη της τεχνολογίας και πως αυτή βοηθάει στην εκπαίδευση και στην επαγγελματική αποκατάσταση ενός Ανθρώπου με Αναπηρία Όρασης.Οι απορίες των παιδιών σημαντικές, οι πληροφορίες που είχαν απόλυτα σωστές και επιβεβαίωσαν στην Aννα Μπαλαν πόσο τους έχουν βοηθήσει τα βίντεο της στο TIK TOK.

Μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση που απέδειξε ότι καταπολεμώντας στερεότυπα και συμπεριφορές δημιουργείται μια νέα τάξη πραγμάτων και κυριαρχεί ο Σεβασμός και η Συμπερίληψη.

Δράσεις Φιλαναγνωσίας 5-12-22

Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για την αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας, τη συγγραφέα Μαριάνθη Παπάδη με το παραμύθι της “Η Φτερουγένια της κοιλάδας ζεστασιάς”. Ένα παραμύθι που αναφέρεται στη διαφορετικότητα, την ισότητα, την αποδοχή και την αξία της φιλίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης του σχολείου μας με τις δασκάλες τους Ζουμά Παρασκευή και Μίχου Ελένη πέρασαν δυο δημιουργικές ώρες με συζήτηση, δραστηριότητες, τραγούδι και πολύχρωμες ζωγραφιές! Η χαρά και τα χαμόγελά τους είναι η καλή είδηση της ημέρας!