Ρύθμιση απουσιών μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αγαπητοί γονείς κηδεμόνες,

παρακαλείσθε όσοι ΔΕΝ επιθυμείτε να στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο να συμπληρώσετε την Υπεύθυνη Δήλωση που επισυνάπτεται, δηλώνοντας ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου ή ήδη νοσεί και να την στείλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: 2dimkoro@gmail.com

Ανακοίνωση για Έκδοση/Χορήγηση διοικητικών εγγράφων-Βεβαιώσεις Φοίτησης για Άδειες Ειδικού Σκοπού & Λοιπές Διευκολύνσεις των Δημ. Υπαλλήλων/γονέων μαθητών του σχολείου για προστασία λόγω κορωνοϊού

Σας ενημερώνουμε ότι για τις περιπτώσεις που  οι γονείς  των μαθητών/τριών μας  επιθυμούν την έκδοση/χορήγηση διοικητικών εγγράφων ( π.χ . Βεβαίωση Φοίτησης για άδειες ειδικού σκοπού ή τυχόν άλλα διοικητικά έγγραφα) παρακαλούνται να επικοινωνούν ηλεκτρονικά στο e-mail του σχολείου 2dimkoro@gmail.com  αναφέροντας το αίτημα τους γράφοντας όμως  τα πλήρη στοιχεία τους όπως: ονοματεπώνυμο του γονέα που ζητά τη Βεβαίωση ή όποιο άλλο διοικητικό έγγραφο, ονοματεπώνυμο του παιδιού τους και  τάξη φοίτησηςτο είδος του εγγράφου που ζητούν (π.χ Βεβαίωση Φοίτησης ή όποιο άλλο έγγραφο), το λόγο που το ζητούν αναφέροντας με ακρίβεια την υπηρεσία στην οποία θα το χρησιμοποιήσουν και οπωσδήποτε ένα  τηλέφωνο επικοινωνίας (κατά προτίμηση κινητό) .
Η απάντηση στο γονέα και το σχετικό διοικητικό έγγραφο που έχει αιτηθεί, με βάση και τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού,  θα αποστέλεται από τη Δ/νση του σχολείου ηλεκτρονικά (με e-mail) σε εύλογο χρονικό διάστημα ή πρωτότυπο αφού κλειστεί ραντεβού με την Διεύθυνση του Σχολείου στο τηλέφωνο 2106628784.

Από τη Διεύθυνση

Σημαντική ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς κηδεμόνες,σας ενημερώνουμε ότι η ομάδα που ανήκει το κάθε παιδί καθώς και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα που ακολουθεί η συγκεκριμένη ομάδα σας έχουν σταλεί από τους εκπαιδευτικούς του τμήματος με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα e-mail που έχετε δηλώσει. Αν παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο εν λόγω μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα μπορέσετε να ενημερωθείτε από ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου (πάνω πόρτα) για περιορισμένο χρονικό διάστημα (προστασία προσωπικών δεδομένων) και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της πρωινής προσέλευσης της Δευτέρα (από 8.00 – 8.15).

Ευχαριστούμε για την υπομονή και τη συνεργασία σας.

Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής

Επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προσέλευση στη σχολική μονάδα

Να μην δημιουργείται συνωστισμός γονέων κατά την προσέλευση και αποχώρηση μαθητών.

Οι σχολικές αίθουσες έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο και σε απόσταση 1,5μ.

Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους (15).

Τάξεις ή τμήματα τάξεων με περισσότερους των (15) μαθητών, χωρίζονται με μέριμνα του Διευθυντή της σχολικής μονάδας σε υποτμήματα ίσης δυναμικότητας και εφαρμόζεται εκ περιτροπής διδασκαλία.

Η απόσταση μεταξύ των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1,5 μέτρo μήκος. Εάν κάποια σχολική αίθουσα δεν επαρκεί για την τήρηση αυτής της απόστασης, τότε το τμήμα, ανεξαρτήτως αριθμού μαθητών, χωρίζεται σε υποτμήματα κατά τα παραπάνω.

Η προσέλευση των μαθητών/τριων πρέπει να γίνεται αυστηρά στο διάστημα 8.00-8.15 χωρίς καθυστέρηση.

Δεν εισέρχεται κανένας γονέας ή κηδεμόνας στον χώρο του σχολείου.

Οι γονείς που επιθυμούν να συνομιλήσουν με εκπαιδευτικό θα το κάνουν κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού 2106628784 στις ώρες 09:00-09:30.

Τι πρέπει να προσέξουν οι μαθητές στα διαλείμματα

• Σταδιακή και με σειρά έξοδος των μαθητών στο προαύλιο.

• Διαφορετικοί χώροι για τους μαθητές κάθε τμήματος/ υποτμήματος στο προαύλιο.

• Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα (π.χ. μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ).

Καθαριότητα και κανόνες υγιεινής

Οι μαθητές/τριες θα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον τρεις φορές κατά τη διάρκεια του Πρωινού Υποχρεωτικού Προγράμματος.

Πρέπει να γίνεται χρήση αντισηπτικού διαλύματος κατά την είσοδο στην αίθουσα, πριν το φαγητό, πριν και μετά τη χρήση τουαλέτας.

Συνιστάται η χρήση ατομικών υλικών (μαρκαδόροι, μολύβι, γόμα, όργανα γεωμετρίας κλπ)

Σημείωση

Για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2019-2020 δεν πραγματοποιούνται οι εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις, μαθητικοί αγώνες, προγράμματα ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών και τέλος, αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών βιβλιοθηκών.

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για Δημοτικά Σχολεία

Οδηγίες ατομικής υγιεινής

Παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό.

Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή φτάρνισμα.

Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Αποφυγή κοινής χρήσης ειδών γραφικής ύλης (π.χ. μολύβια, γόμες, μαρκαδόροι) και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, απόρριψη του χρησιμοποιημένου χαρτομάντιλου στους κάδους απορριμμάτων και επιμελές πλύσιμο των χεριών.

Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα, καθώς και να χρησιμοποιούν κοινά σκεύη όπως ποτήρια και μπουκάλια.

Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα όταν είναι εμφανώς λερωμένα, και οπωσδήποτε πριν τη λήψη τροφής και υγρών, μετά τη χρήση τουαλέτας και μετά από πιθανή επαφή με εκκρίσεις ή άλλα σωματικά υγρά. Θα ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων.

Η υγιεινή των χεριών με χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται κοντά στην είσοδο της αίθουσας διδασκαλίας, πρέπει να εφαρμόζεται συχνά και σε κάθε περίπτωση που κρίνεται απαραίτητο, κατά προτίμηση υπό την εποπτεία εκπαιδευτικού της τάξης, ιδιαίτερα για τα μικρότερα παιδιά.

Συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος πριν και μετά τη χρήση εξοπλισμού, όπως πληκτρολόγιο υπολογιστή (σε περίπτωση που αυτός είναι κοινόχρηστος).

Ευαισθητοποίηση και εγρήγορση για την πρώιμη αναγνώριση συμπτωμάτων. Σε περίπτωση εμφάνισης ακόμα και ήπιων συμπτωμάτων λοίμωξης του αναπνευστικού (βήχας, καταρροή, πυρετός, πονόλαιμος) παραμονή στο σπίτι και ενημέρωση των υπευθύνων.

Τήρηση κοινωνικών αποστάσεων και περιβαλλοντικά μέτρα

Επιμερισμός των μαθητών του τμήματος σε μικρότερες ομάδες με ανώτατο αριθμό τους 15 μαθητές ανά αίθουσα.

Κάθε τμήμα ή σχολική τάξη σχολικών μονάδων, με περισσότερους από δεκαπέντε (15) μαθητές, χωρίζεται σε δύο ισοδύναμα υποτμήματα (α υποτμήμα και β υποτμήμα).

Διασφάλιση ασφαλούς τρόπου μεταφοράς των μαθητών από και προς το σχολείο.

Προβλέπεται η προαιρετική χρήση προστατευτικής μάσκας από το εκπαιδευτικό και το λοιπό προσωπικό των σχολείων. Η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη κατά την ετοιμασία ή/και επιμέλεια φαγητού, καθώς και σε συνθήκες δυσκολίας τήρησης απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ ενηλίκων (π.χ. γραφεία). Η σωστή χρήση της μάσκας είναι πολύ σημαντική.

(https://eody.gov.gr/covid-19-odigies-gia-ti-chrisi-maskas-apo-to-koino/)

Τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των θέσεων (θρανίων) των μαθητών.

Προσανατολισμός των θρανίων προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να μειώνεται η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτάρνισμα.

Οι αίθουσες διδασκαλίας να είναι αποκλειστικά για συγκεκριμένο τμήμα μαθητών και τα υποτμήματά του, ώστε σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος να περιορίζεται ο αριθμός των στενών επαφών.

Μέριμνα για την αποφυγή ανάμιξης παιδιών διαφορετικών τμημάτων και τάξεων τόσο κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, όσο και στα διαλείμματα.

Επίσης, εάν υπάρχει η δυνατότητα, να λαμβάνεται μέριμνα για προαυλισμό σε διαφορετικό χρόνο ή/και χώρο.

Μέριμνα για την αποφυγή ανάμιξης και αλληλεπίδρασης παιδιών διαφορετικών τμημάτων κατά τη χρήση τραπεζαρίας εάν υπάρχει. Χρήση σκευών μιας χρήσης, αν είναι εφικτό, ή αυστηρά ατομικών σκευών.

Ενημέρωση των μαθητών να μη μοιράζονται μεταξύ τους το φαγητό και το νερό τους.

Τήρηση της κοινωνικής απόστασης κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Αποφυγή ομαδικών παιχνιδιών με χρήση αντικειμένων (π.χ. μπάλες) ή εξοπλισμού που θα χρησιμοποιείται από πολλά παιδιά ταυτόχρονα.

Τήρηση απόστασης στη σειρά αναμονής στην τουαλέτα και κατά την είσοδο-έξοδο από τις αίθουσες διδασκαλίας.

Σύσταση για αναστολή λειτουργίας των κυλικείων.

Σύσταση για αποφυγή διοργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών.

Σύσταση για αποφυγή διοργάνωσης ενδοσχολικών εκδηλώσεων ή συναθροίσεων που συνδέονται με ευρεία προσέλευση γονέων.

Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που μαθητής εμφανίσει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19

Ο μαθητής φοράει μάσκα και οδηγείται σε ειδικό καλά αεριζόμενο χώρο απομόνωσης, που έχει προβλεφθεί σε κάθε μονάδα.

Ειδοποιείται ο γονέας/ κηδεμόνας για να παραλάβει τον μαθητή, κατά προτίμηση με χρήση μάσκας.

Ζητείται αμέσως ιατρική αξιολόγηση, κατά προτίμηση με πρωτοβουλία του γονέα/ κηδεμόνα. Σύμφωνα με την κρίση του θεράποντος ιατρού, εφόσον ο μαθητής εμφανίζει συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, πρέπει να γίνει κατά προτεραιότητα μοριακό διαγνωστικό τεστ.

Εν αναμονή του αποτελέσματος, ο μαθητής παραμένει στο σπίτι του με μάσκα, σε καλά αεριζόμενο δωμάτιο και σε απόσταση από τους συγκατοίκους του.

(Οδηγίες: https://eody.gov.gr/neos-koronoios-covid-19-odigies-gia-frontida-ypoptoy-kroysmatos-sto-spiti/)

Τι πρέπει να γίνει αν έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Εκπαιδευτική Μονάδα(μαθητής, εκπαιδευτικό ή λοιπό προσωπικό)

Αν το τεστ βγει θετικό

Ενημερώνεται αμέσως η εκπαιδευτική μονάδα και ο ΕΟΔΥ.

Ο ΕΟΔΥ επικοινωνεί με τον υπεύθυνο στην εκπαιδευτική μονάδα για να γίνει η επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση των πιθανών επαφών του ασθενή με επιβεβαιωμένο COVID-19 (εκπαιδευτικοί/μαθητές στην ίδια αίθουσα, συμμαθητές σε εργαστήριο ή άλλη δραστηριότητα κ.λπ.).

Ενδελεχής καθαρισμός και εφαρμογή απολυμαντικού στις επιφάνειες των χώρων που δραστηριοποιήθηκε ο ασθενής.

Ο μαθητής θα επιστρέψει στο σχολείο μετά την πάροδο 3 ημερών από την υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του ΚΑΙ την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Οι συμμαθητές του τμήματος θα απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, θα επιστρέψουν μετά από 10 ημέρες.

Αν το τεστ βγει αρνητικό

Ο μαθητής επιστρέφει στο σχολείο μετά την πάροδο τουλάχιστον 3 ημερών από την υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων του.

Τι πρέπει να γίνει αν έχουμε συρροή κρουσμάτων με λοίμωξη COVID-19

Ως συρροή κρουσμάτων ορίζεται η εμφάνιση τουλάχιστον δύο εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19 μεταξύ μαθητών ή και εκπαιδευτικών σε συγκεκριμένο τμήμα μέσα σε διάστημα 14 ημερών.

• Διακοπή της λειτουργίας του τμήματος για 10 ημέρες.

• Ενδελεχής καθαρισμός και απολύμανση των χώρων που δραστηριοποιήθηκαν τα κρούσματα (οδηγίες στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ http://www.eody.gov.gr ).

• Οι μαθητές (ή το προσωπικό) που νόσησαν θα επιστρέψουν στο σχολείο μετά την πάροδο 3 ημερών από την υποχώρηση του πυρετού και την ύφεση των συμπτωμάτων τους ΚΑΙ την παρέλευση τουλάχιστον 10ημέρου από την έναρξη των συμπτωμάτων.

• Οι συμμαθητές του τμήματος θα απομακρυνθούν από το σχολείο, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο ύποπτο σύμπτωμα, θα επιστρέψουν μετά από 10 ημέρες.

• Άμεση ενημέρωση του ΕΟΔΥ για επιδημιολογική διερεύνηση και ιχνηλάτηση επαφών.

• Σε περίπτωση εμφάνισης 3 ή περισσότερων σποραδικών κρουσμάτων στην εκπαιδευτική μονάδα σε διάστημα 14 ημερών, άμεση ενημέρωση του ΕΟΔΥ για επιδημιολογική διερεύνηση.

Οι επιφάνειες δεν πρέπει να αγγίζονται μέχρι να στεγνώσουν από τον καθαρισμό ή/και την εφαρμογή του απολυμαντικού.

Πρέπει να ακολουθείται ο σωστός και ασφαλής τρόπος εφαρμογής, αφαίρεσης και απόρριψης του εξοπλισμού ατομικής προστασίας με συχνή υγιεινή χεριών, σύμφωνα με τις οδηγίες https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/PPE-donning-doffing.pdf, https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/03/covid-19-maska.pdf

Eισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) για το σχολ. έτος 2020-2021

Όσοι μαθητές επιθυμούν να φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-21 σε Πειραματικά και  Πρότυπα Σχολεία  να ενημερωθούν για τη διαδικασία εισαγωγής τους στα παραπάνω σχολεία από τα παρακάτω έγγραφα.

ΕΞΕ-54320-2020-Ενημέρωση-σχετικά-με-την-εισαγωγή-μαθητών-τριών-στα-Πειραματικά-και-στα-Πρότυπα-Σχολεία-για-το-σχολ

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ Τάξη Δημοτικού για το σχολικό έτος 20-21

Στην Α΄ τάξη Δημοτικού θα εγγραφούν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2014. Οι εγγραφές θα γίνουν από  15 – 29 ΜΑΪΟΥ.

Α. Δικαιολογητικά:

  1. Πιστοποιητικό Γέννησης από το Δήμο ή την Κοινότητα με ημερομηνία έκδοσης τελευταίου τριμήνου (προαιρετικό και μόνο για Έλληνες πολίτες).
    1. 1. Προκειμένου να γίνει η διαδικασία αναζήτησης του πιστοποιητικού γέννησης από το σχολείο, παρακαλούνται οι γονείς να μας αποστείλουν τα εξής στοιχεία στο 2dimkoro@gmail.com :
Α) επώνυμο  μαθητή  και όνομα  μαθητή 
Β) όνομα  πατέρα 
Γ) όνομα  μητέρας 
Δ) ημερομηνία γέννησης
Ε) τηλέφωνο επικοινωνίας (σε περίπτωση που το σχολείο αδυνατεί να βρει το πιστοποιητικό γέννησης).
  1. 2. Τα δικαιολογητικά μαθητών από το εξωτερικό να είναι μεταφρασμένα από το Υπουργείο Εξωτερικών ή από δικηγόρο (Πρωτότυπο πιστοποιητικό ή φωτοτυπία  και επίσημη μετάφραση επικυρωμένη και συραμμένη ανάμεσα στα δύο φύλλα, τα οποία μένουν στο σχολείο).
  2. Αποδεικτικό στοιχείο μόνιμης κατοικίας (1. Θεωρημένο συμβόλαιο ενοικιαστηρίου ή Λογαριασμοί ΔΕΗ – ΟΤΕ στο όνομα του γονέα και 2. Εκκαθαριστικό και φωτοτυπία της 1ης και 3ης σελίδας  της  φορολογικής  δήλωσης Ε1 του 2018 ή 2019, όπου αναγράφεται η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του γονέα.)

3. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου (εξαιρούνται τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Κορωπίου, των οποίων τις βεβαιώσεις θα τις παραλάβει το Σχολείο μας απευθείας από το Νηπιαγωγείο).

4. Βιβλιάριο Υγείας στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια. (Φωτοτυπία και επίδειξη πρωτότυπου.)

5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή με ημερομηνία μετά τις 15-6-2020 (ΑΔΥΜ), το οποίο θα προσκομίσετε το Σεπτέμβριο.

Β. ΠΡΟΣΟΧΗ

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά με προκαθορισμένη ώρα και ημερομηνία συνάντησης ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 2106628784 από τις 8:30 – 13:00 , λόγω των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Ο γονέας που θα προσέρχεται πρέπει να φοράει μάσκα και να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης.

Για τον λόγο αυτό οι γονείς πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά (όσοι δύνανται) τα δικαιολογητικά: 1.2, 2, 3 και 4 για προέλεγχο και κατόπιν θα οριστεί η ημερομηνία και ώρα συνάντησης.

Επίσης οι γονείς θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει την αίτηση- υπεύθυνη δήλωση που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας και θα την υπογράψουν την ημέρα που επισκεφθούν το σχολείο.

Στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας θα βρείτε εκτός από την αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και την αίτηση για το Ολοήμερο Σχολείο.

Για τυχόν απορίες ή δυσκολίες σχετικά με τα δικαιολογητικά 1 (1.1, 1.2) και 2 θα επικοινωνούν στο ίδιο τηλέφωνο από τις 9:00-11:00π.μ.

Γ. ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης, μπορούν να εγγράφονται στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης – δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών/τριών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15:00), εφόσον κατατεθεί σχετική ενυπόγραφη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  1.  Βεβαίωση του φορέα εργασίας των γονέων ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.

Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο.

Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.  

2. Η εγγραφή μαθητών που ανήκουν σε ευπαθείς ή ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (πολύτεκνοι/τρίτεκνοι/μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς/κηδεμόνες με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένοι, Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς  προϋποθέσεις.

Παρακαλούνται οι γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους μέχρι τις 29  ΜΑΪΟΥ.     

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Προκοπίου Χρήστος

τηλ.: 2106628784

email: mail@2dim-korop.att.sch.gr και 2dimkoro@gmail.com

Ιστοσελίδα: http://2dim-korop.att.sch.gr                                                                                                                                                 

Χρήσιμα Έντυπα

Όρια Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κρωπίας

Τα όρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου περιλαμβάνουν την περιοχή μεταξύ των οδών:

Αγγ. Κιούση (μονά) – Δ. Παπανικολάου (ζυγά)– Ι. Λάμπρου (ζυγά) – Αλκ. Κουλοχέρη (ζυγά) – Μυκηνών (Τροίας) – Παντελή Δέρβου – Αγγ. Σικελιανού – Πίνδου (ζυγά) – νοητή προέκταση της Πίνδου με την οδό Κουπίου – οδός Κουπίου από τη νοητή προέκταση της οδού Πίνδου μέχρι τη Λεωφόρο Αεροδρομίου-Κορωπίου (η πλευρά προς Κορωπί) και οδού Αγ. Αναργύρων-Λεωφόρος Αεροδρομίου Κορωπίου (η πλευρά προς το 2ο Δ.Σ. Κορωπίου) μέχρι τα όρια του με το δήμο Μαρκοπούλου και δήμο Σαρωνικού μέχρι τις οδούς Αρχιμήδους και συνέχεια Πυθαγόρα με τη Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας (ζυγά)- Λεωφόρος Αγίας Μαρίνας-Κορωπίου (ζυγά)- Λεωφόρος Βάρης Κορωπίου- Λαμπτρών μέχρι την πάροδο δεξιά και τη νοητή προέκτασή της μέχρι τα όρια του δήμου Κορωπίου.

Περιλαμβάνονται οι Περιοχές Μαγκέζα, Γκιμοντράσα, Σαλούρη – Παλάτι από Άγγελου Κιούση και προς το 2ο Δημοτικό, Σκουπέρη, Αγ. Αναργύρων, Πόκα, Δρίγγια, Γαλήνη, Βιομηχανική περιοχή, Τζήμα, Μπότα, Προφάρτα (προς Κορωπί), Αγία Τριάδα. Όλες οι οδοί που περιλαμβάνονται εντός των αναγραφόμενων οδών ανήκουν στο παραπάνω σχολείο.

Για να δείτε το πλήρες έγγραφο, κάντε κλικ εδώ.

Ενημέρωση για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την υλοποίηση της  εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στη σχολική μας μονάδα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ.

Η επικοινωνία των  εκπαιδευτικών με τους μαθητές, καθ’ όλο το διάστημα που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, θα είναι δυνατή μέσω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης- της  Ασύγχρονης (e-class, e-me, email κ.ά.) ή και της Σύγχρονης (Webex) Εκπαίδευσης. Ο κάθε εκπαιδευτικός επιλέγει τα εργαλεία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που θα αξιοποιήσει, διερευνώντας τη διαθέσιμη τεχνική υποδομή αλλά και τις ανάγκες των μαθητών του, προσαρμόζοντας την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στις απαιτήσεις της τάξης του. Υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν εγγραφεί ακόμη στο ΠΣΔ ενώ άλλοι δεν έχουν επικοινωνήσει με το σχολείο και τους δασκάλους τους.

Ως προς το περιεχόμενο της εξ αποστάσεως, οι εκπαιδευτικοί με συνεχείς επαναλήψεις προσπαθούν να καλύψουν κενά της έως τώρα διδαχθείσας ύλης, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την επαφή των μαθητών τόσο με τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα όσο και με τους δασκάλους που τα διδάσκουν. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί, έχουν τη δυνατότητα να διδάξουν νέα ύλη, χωρίς αυτή να αποτελεί «διδακτέα ύλη» παρά μόνον εφόσον  παραδοθεί και με διά ζώσης διδασκαλία μέσα στην τάξη, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία.

Λαμβάνοντας υπόψιν τις ανησυχίες σας, εξαιτίας της απότομης διακοπής της υποχρεωτικής, καθημερινής διά ζώσης εκπαίδευσης των παιδιών σας, θα θέλαμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και η Διεύθυνση του σχολείου μας, είμαστε δίπλα σας κι έχουμε αναλάβει  να φέρουμε  εις πέρας ένα  δύσκολο εγχείρημα για το οποίο κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος ή επιμορφωμένος σχετικά.  

          Παραμένουμε στη διάθεσή σας και ζητάμε την υπομονή και τη συνεργασία σας.

         Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Εισαγωγή μαθητών ΣΤ΄ τάξης σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια

Όσοι μαθητές επιθυμούν να φοιτήσουν το σχολικό έτος 2020-21 σε Καλλιτεχνικά Γυμνάσια να ενημερωθούν για τη διαδικασία εισαγωγής τους από το παρακάτω έγγραφο.

Διαδικασία-εισαγωγής-των-μαθητών-στην-Α-τάξη-Γυμνασίου-των-Καλλιτεχνικών-Σχολείων-για-το-σχολικό-έτος-2020-2021