Ώρες επικοινωνίας Γονέων – Εκπαιδευτικών (Απρίλιος 2022)

Σας υπενθυμίζουμε ότι λόγω της αδυναμίας εισόδου των γονέων το χώρο του σχολείου εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας, η ενημέρωση γίνεται πλέον τηλεφωνικά, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, στο 2106628784.

Η εκάστοτε ημέρα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους εκπαιδευτικούς είναι η αντίστοιχη πρώτη εργάσιμη ημέρα/εβδομάδα του κάθε μήνα. Για τον μήνα Απρίλιο, η εβδομάδα τηλεφωνικής ενημέρωσης εκτείνεται από την Παρασκευή 1/4 μέχρι και την Πέμπτη 7/4.

Τηλεφωνική ενημέρωση γονέων για το Β’ τρίμηνο μαθητών Α’ & Β’ τάξης

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. Φ.7/25616/Δ1/8-03-2022 , οι εκπαιδευτικοί της Α’ και Β’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων ενημερώνουν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω τηλεδιάσκεψης τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών για την πρόοδό τους στο Β’ τρίμηνο.

Οι ημέρες και ώρες που είναι διαθέσιμες οι δασκάλες των τμημάτων Α1, Α2, Β1, Β2 για τηλεφωνική ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων είναι οι εξής:

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106628784
Τάξη/ΤμήμαΗμέραΏρα
Α1Πέμπτη 7/04/2211:45 – 12:25
Α2Τετάρτη 6/04/2211:45 – 12:25
Β1Παρασκευή 8/04/229:00 – 9:40
Β2Τρίτη 12/04/2211:45 – 12:25

Κάθε Μάρτη…

Κάθε Μάρτη αρχίζει μιαν άνοιξη.”

Μανώλης Αναγνωστάκης.

Η 21η Μαρτίου είναι παγκόσμια ημέρα ποίησης και επίσημα η πρώτη μέρα της άνοιξης. Οι μαθητές του τμήματος Γ΄2 του σχολείου μας και η δασκάλα τους Βασιλείου Σοφία, υποδέχτηκαν την άνοιξη με ΄ένα ποίημα της Μαριάνθης Πλειώνη που μελοποίησε η μουσικός μας Παπαμιχάλη Δήμητρα.

Τα παιδιά μίλησαν για τον Μάρτη και τις αλλαγές του καιρού, διάβασαν παροιμίες, έφτιαξαν την ακροστιχίδα του, έπαιξαν με τους στίχους του ποιήματος και τραγούδησαν με τη συνοδεία πιάνου και κιθάρας τα “Χελιδονίσματα” (κάλαντα του Μάρτη από τη Σύμη και τη Θράκη).

Αν και ο Μάρτης φοράει ακόμα τη γκρίζα του φορεσιά, τα παιδιά τον τραγούδησαν και καλωσόρισαν την άνοιξη με πολλά χαμόγελα και χαρούμενη διάθεση.

Πρότυπα-Πειραματικά Σχολεία: Όλες οι διαδικασίες για την υποβολή αιτήσεων (15/3 έως 31/3/2022)

Η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες για εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία θα παραμείνει ανοιχτή από την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 μέχρι και την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022.

Η εισαγωγή μαθητών/τριών στην εισαγωγική τάξη Πειραματικών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου. Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων ΠΕΙ.Σ., οι απόφοιτοι του Πειραματικού Σχολείου της ίδιας ή προηγούμενης βαθμίδας εγγράφονται στο συνδεδεμένο Πειραματικό Σχολείο της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, εφόσον το επιθυμούν, χωρίς κλήρωση.

Η εισαγωγή των μαθητών/τριών στην Α΄ τάξη των Προτύπων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2022-2023 πραγματοποιείται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων με ερωτήσεις κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής, σχετικών με την κατανόηση κειμένων της Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών εννοιών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαΐου .

Σε περίπτωση διασυνδεδεμένων Προτύπων Σχολείων, οι απόφοιτοι του Προτύπου Γυμνασίου εγγράφονται απευθείας στο συνδεδεμένο Πρότυπο Λύκειο, με προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση της προηγούμενης βαθμίδας. Στην περίπτωση που στην Α΄ τάξη των διασυνδεδεμένων Λυκείων προκύπτουν κενές θέσεις αυτές καλύπτονται με δοκιμασία (τεστ) δεξιοτήτων.

Γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών που θα συμμετάσχουν σε κλήρωση για εισαγωγή σε Πειραματικό Σχολείο ή σε δοκιμασία δεξιοτήτων για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο οφείλουν να εγγράψουν τους μαθητές στο σχολείο στο οποίο υπάγονται χωροταξικά, ώστε να εξασφαλίσουν τη θέση του/της μαθητή/τριας σε δημόσιο σχολείο, για την περίπτωση που δεν εισαχθεί στο Πειραματικό ή Πρότυπο Σχολείο που επιθυμούν.

  • Πατήστε εδώ για να δείτε  τα  Πειραματικά και τα Πρότυπα Σχολεία ανά Περιφέρεια Εκπαίδευσης και βαθμίδα καθώς και την μεταξύ τους διασύνδεση 
  • Πατήστε εδώ για να δείτε τα 8 νέα Πειραματικά τα οποία προστέθηκαν με νέα απόφαση 2022

Η αίτηση πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας gov.gr.

Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 14/3/2022 στις περιοχές που παρέμειναν κλειστά λόγω κακοκαιρίας

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες, εμβολιασμένοι/ες και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, όσων σχολείων βρίσκονταν σε αναστολή λειτουργίας την προηγούμενη εβδομάδα λόγω κακοκαιρίας, θα πρέπει να προσέλθουν τη Δευτέρα 14/03/2022 έχοντας πραγματοποιήσει self test έως 24 ώρες πριν, την Κυριακή 13/03/2022 το οποίο πρέπει να δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και να έχουν οι μαθητές μαζί τους τη σχολική κάρτα.

Επομένως, θα πρέπει να κάνουν (3) self test την εβδομάδα 14/3/2022 – 18/3/2022. Τα self test θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (14/3), της Τρίτης (15/3) και της Παρασκευής (18/3).

Ενημέρωση

Οι εκπαιδευτικοί της Ε’ και Στ’ τάξης του Σχολείου μας θα λάβουν μέρος σε επιμορφωτική ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου, την Τετάρτη 16-03-2022.

Αυτή την ημέρα της επιμόρφωσης, οι μαθητές των Ε’ και Στ’ τάξεων δεν θα έρθουν στο Σχολείο.

Ενημέρωση

Οι εκπαιδευτικοί της Γ’ και Δ’ τάξης του Σχολείου μας θα λάβουν μέρος σε επιμορφωτική ημερίδα της Σχολικής Συμβούλου, την Τρίτη 15-03-2022.

Αυτή την ημέρα της επιμόρφωσης, οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων δεν θα έρθουν στο Σχολείο.

Πρόβλημα σύνδεσης στο Webex

Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει αδυναμία σύνδεσης στην πλατφόρμα Webex από μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το helpdesk του ΠΣΔ, γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα. Όταν αποκατασταθεί, θα συνεχιστούν τα μαθήματα κανονικά.

Ενημέρωση για Παρασκευή 11/03/22

Nέα Ενημέρωση Δήμου Κρωπίας, 10.03.2022/ 16:30 : Κλειστά (δια ζώσης) θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσια και ιδιωτικά, στο Δήμο Κρωπίας και την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022Θα λειτουργήσουν όμως κανονικά οι παιδικοί σταθμοί του ΝΠΔΔ Σφηττός Δήμου Κρωπίας και τα ΚΔΑΠ -ΚΔΑΠ ΜΕΑ της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Κρωπίας.

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Παρακαλούμε όπως παρακολουθείτε τα e-mail σας.

Οδηγίες για Πέμπτη 10/03/22

Σας ενημερώνουμε ότι με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε για αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και  Δυτικής Αττικής 
Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητά μας η προστασία και η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού».

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Παρακαλούμε όπως  παρακολουθείτε τα e-mail σας.