Αναστολή λειτουργίας του Γ1’ τμήματος

Κατόπιν γνωμοδότησης της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του Γ1’ τμήματος του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 μέχρι και την 31η Μαΐου 2021.

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του τμήματος  θα μπουν σε καραντίνα. Τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης. Για το πρόγραμμα και λοιπές πληροφορίες  θα ενημερωθείτε στα e-mail που έχετε δηλώσει.

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τετάρτη 26/05/21 δεν θα λειτουργήσει το ολοήμερο τμήμα του Σχολείου μας για τις Α’, Β’, Γ’ τάξεις και θα λειτουργήσει μόνο για τις Δ’, Ε’ Στ’ τάξεις λόγω του ότι έχει τεθεί σε καραντίνα μία εκπαιδευτικός.

«Αρχές διαχείρισης περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες»

Τελευταία επικαιροποιημένη έκδοση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ των οδηγιών «Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19 σε σχολικές μονάδες και πρωτόκολλο αναστολής λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή σχολείων»

Λειτουργία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορωπίου από 17/5/2021

Από τη Δευτέρα 17  Μαϊου θα απαιτείται η διενέργεια self-test μία φορά εβδομαδιαίως (Κυριακή βράδυ ή Δευτέρα πρωί) για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Από Τετάρτη 19/5 έως και το Σάββατο 22/5 (κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διακυντερεύσεων και διημερεύσεων) θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρμακεία των self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς και για διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Σε αυτή τη φάση μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προμηθευτούν δύο self test από τα φαρμακεία. Τα δύο αυτά self tests θα είναι για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ένα  δηλαδή για την ερχόμενη και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Εγγραφή μαθητών/μαθητριών στην Πρωινή Ζώνη και στο Ολοήμερο Πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022

Σας ενημερώνουμε ότι όσοι από τους γονείς επιθυμούν να γράψουν τα παιδιά τους στην Πρωινή Ζώνη και στο Ολοήμερο τμήμα για το σχολικό έτος 2021-2022 να δώσουν στην τσάντα του/της μαθητή/μαθήτριας συμπληρωμένη την αίτηση Ολοημέρου μέχρι τη Δευτέρα 17/05/21 και ώρα 8:00.

Ανακοίνωση

Σύμφωνα με διευκρινήσεις σχετικά με την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον COVID-19 σας γνωρίζουμε ότι οι γονείς/κηδεμόνες οφείλουν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr προκειμένου να υποβάλουν τα αποτελέσματα του διαγνωστικού τεστ.

            Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας COVID 19 για τους μαθητές οι γονείς συμπληρώνουν και υπογράφουν χειρόγραφα το σχετικό παράρτημα. Αυτή η χειρόγραφη συμπλήρωση δεν αναιρεί την υποχρέωση υποβολής του αποτελέσματος του self test στη σχετική πλατφόρμα. Ως εκ τούτου  στη χειρόγραφη εκδοχής της οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει είτε να αναγράφουν τους
σχετικούς κωδικούς που προκύπτουν από την υποβολή του αποτελέσματος στην πλατφόρμα (ΠΑΝΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)
.

Σε περίπτωση μη αναγραφής του κωδικού ηλεκτρονικής υποβολής στη σχολική κάρτα ο μαθητής δεν θα γίνεται δεκτός στο σχολείο. Μην ξεχνάτε  να υπογράφετε τις σχολικές κάρτες.

Επαναλειτουργία Δημοτικών Σχολείων τη Δευτέρα 10/5/2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες στις 10 Μαΐου, ξεκινούν την δια ζώσης επαναλειτουργία τους τα Δημοτικά σχολεία με τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται για τα Λύκεια.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες θα γίνει με απαραίτητες προϋποθέσεις :

α. την ύπαρξη υποχρεωτικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ( self test) για

μαθητές/τριες, αλλά και

β. την αυστηρή τήρηση των προϋπαρχόντων μέτρων προστασίας (μάσκες, απολυμαντικά, αποστάσεις κ.λ.π.).

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Τα self test θα διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία, με τους γονείς των μαθητών να τα προμηθεύονται μέσω των ΑΜΚΑ τους, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και η δήλωση στο ηλεκτρονικό σύστημα https://self-testing.gov.gr/. (Οδηγίες Έκδοσης της κάρτας)

Προτείνουμε οι μαθητές/τριες για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου να επιδεικνύουν τη σχολική κάρτα τους (αρνητικό τεστ)  κατά την είσοδό τους στο σχολείο, τη Δευτέρα για το πρώτο τεστ και την Πέμπτη για το δεύτερο τεστ, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Οι μαθητές/τριες φέρουν τη σχολική κάρτα αρνητικού τεστ μαζί τους όλες τις μέρες.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν έχει μαζί του το αρνητικό τεστ θα ενημερωθούν οι γονείς-κηδεμόνες για να τον παραλάβουν άμεσα από το σχολείο. Επισημαίνουμε την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των διαγνωστικών ελέγχων νόσησης προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δηλώνουν το αποτέλεσμα του selftest μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr/. Στην πλατφόρμα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self test. Αν το self test είναι αρνητικό για τους μαθητές εκδίδεται σχολική κάρτα, μέσω αυτής της πλατφόρμας.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή στο σπίτι, οι γονείς μπορούν να γράψουν μια χειρόγραφη δήλωση που περιέχει τα ίδια ακριβώς στοιχεία με τη σχολική κάρτα και τη δήλωση , φυσικά, του αρνητικού αποτελέσματος (βλέπε Σχολική κάρτα).

Σας ευχαριστούμε, εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας!!

Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον κορωνοϊό COVID – 19

ΦΕΚ 1825 / 5 Μαΐου 2021

Οδηγίες Έκδοσης της Σχολικής κάρτας για Covid-19

Σχολική κάρτα για COVID-19 (σύνδεση με κωδικούς taxisnet)

Σχολική Κάρτα για Covid-19 (μαθητές/μαθήτριες) (Συμπλήρωση και Εκτύπωση εγγράφου)

Self test εύκολα και απλά | Οδηγίες χρήσης https://video.link/w/pB8rc